Traditionell Thaimassage

TRADITIONELL THAIMASSAGE


I den traditionella thaimassagen används inga oljor och den som behandlas kläs i löst sittande lätta kläder.Massören använder sin kropp som stöd för din kropp och använder både armar och händer för att applicera ett fast rytmiskt tryck mot hela kroppen. Massören följer kroppens "Sen" energilinjer ("Sen" är liknande de kinesiska meridianerna). I vissa ställningar använder massören sina ben och fötter för att stabilisera mottagarens kropp eller extremiteter, medans i andra fall så är det massörens händer som stabiliserar kroppen medan fötterna gör själva masserandet.


Massören använder sig av akupressur-tryckpunkter och stretching av olika delar av kroppen för att förbättra cirkulationen, lindra smärtor och öka rörligheten. Den förbättrade blodcirkulationen medför att näring förs ut bättre till kroppens celler och toxiner eller slaggprodukter forslas bort bättre. Den processen hjälps ytterligare om du dricker vatten efter massagen.


Akupressur-tryckpunkter har varit kända under tusentals år av orientaliska utövare för att stimulera olika organ i kroppen och för att återställa energi och balans. Thaimassagens förmåga att minska spänningar bidrar också till de positiva effekterna mot stress vilket på sikt kan motverka stressrelaterade sjukdomar.

Då ingen olja används kan man ibland använda en örtkompress för att värma och lugna mottagarens kropp. En fullständig genomgång med thailändsk massage är på c:a 2 timmar och inkluderar att man drar i fingrar, tår, öron etc. och att man går på mottagarens rygg i en rullande motion,

Det finns en standardprocedur som alla thaimassörer följer i den thailändska massagen.Du får låna löst åtsittande kläder som är anpassde för thaimassagen och får ligga på en bänk hos oss.


Praktiskt kring Thaimassage


Innan själva massagen så byter man om till löst sittande, bekväma kläder och lägger sig på en massagebänk.
Man kan kalla thaimassagen även för "yoga för den late", men det är de djupa

statiska och rytmiska trycken som utgör kärnan i den thailändska massagen.


Kroppen kommer att kännas föryngrad och aktiv efter en thaimassagebehandling.


Massören använder både sina fötter, knä och händer för att genomföra massagen genom att tillämpa ett fast rytmisk tryck som följer Sen-linjer utefter kroppen som analogt kan liknas med kanaler eller meridianer, även kallat indiska nadis.


En fullständig thailändsk massage kan vara upp till över 2 timmar lång.

Massören använder sig av sina ben, fötter eller armar för att fixera mottagarens kropp för rytmiska tryck och strechningar av kroppen.

Detta innebär att man drar i tår, öron, knäcker knogarna, fingrar, går på ryggen och även att böja ryggen i en kobraliknande ställning.

Massören anpassar detta till varje enskild mottagare.

Vad är Thaimassage bra för?


I Thailand har man sedan länge vetat om att de vanligaste orsakerna bakom värk, muskelvärk men också orörlighet,

är att musklerna är känsliga för spänningar och att de kortas.


Den Thailändska massagen kan med hjälp av att trycka utefter kroppens sen-linjer och sedan sträcka ut muskler och leder göra så att kroppens flöden lossnar och energierna börjar åter vandra fritt.


Regelbunden thaimassage där man sträcker ut muskler och leder till sitt normala viloläge håller hela kroppen vid god hälsa och vigör.Några av Thaimassagens effekter:
 

  • Frigör smärtor och muskelspänningar runt huvud, nacke och rygg mm
  • Minskar stress och ökar välbefinnandet
  • Stärkande för kroppens funktioner
  • Styrker blod och körtelcirkulation
  • Öppnar upp blockerade områden i kroppen
  • Balans mellan kropp, sinne och själ
  • Förbättrar matsmältningen
  • Ökar smidighet och rörlighet
  • Stärker nervsystemet
  • Medför djup avspänning